Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Тимошенко відзначає день народження

Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко відзначає сьогодні в п'ятницю, 27 листопада, день народження. В її робочому графіку жодних офіційних подій не значиться. Як проведе цей день Тимошенко, дізнатися не вдалося. Її прес-секретар сказала, що "інформації або коментарів на цю тему не буде", передають Подробности.

Юлія Тимошенко народилася 27 листопада 1960 року в Дніпропетровську. Ювілейну дату в своєму житті вона твердо має намір зустріти на посаді президента України, вибори якого відбудуться 17 січня майбутнього року. Тимошенко вперше балотується на цю посаду і нині докладає надзвичайних зусиль, щоб усунути з політичного Олімпу свого недавнього соратника Віктора Ющенка.

На минулих президентських виборах Тимошенко була одним з лідерів "помаранчевої" революції і своїми запальними промовами на Майдані забезпечила перемогу Ющенка. Їхні шляхи розійшлися через 7 місяці після того, як президент призначив її прем'єр-міністром у лютому 2005 року. Після гучної відставки, що супроводжувалася звинуваченнями в корупції, Тимошенко повернулася на цю посаду в грудні 2007 року після позачергових парламентських виборів.
Біографія Тимошенко - тугий вузол загадкових злетів і падінь, "білих плям".

За твердість і непримиренність до політичних опонентів її називають "залізною леді". Сама себе вона якось назвала "нічним дозором", пояснюючи це тим, що "багато подій в українській політиці відбуваються переважно в тіні". За любов до розкоші і увагу до газових справ закріпилося за нею прізвисько "газова принцеса".

Шлях у політику вона почала з маленького бізнесу - відеосалону у Дніпропетровську, потім зробила крок у великий - паливно-енергетичний. З нього і потрапила у велику політику, де не обійшлося без пригод. Однією з них стало на початку 2001 року півторамісячне ув'язнення: у в'язницю Тимошенко запроторили одразу після того, як зняли з посади віце-прем'єра.

Фото з gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ