Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Тимошенко, Яценюку і Кличку ще до виборів треба домовитись щодо керівництва ВР та уряду

Лідер «НС», екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко упевнений, що майбутні парламентські вибори – це не лише шанс зупинити бандитизм, а й шанс для суспільства оновити склад депутатів від опозиції. Про це він заявив в інтерв’ю газеті «Сільські вісті», про це повідомила прес-служба "НС".

«Попри вимогу суспільства українські реєстрові демократи продовжують маневри двома, трьома і навіть чотирма колонами, які збираються повести на вибори. Зайве говорити, наскільки це небезпечно і самовпевнено в умовах всевладдя «регіоналів», які будуть на повну потужність застосовувати методи залякування, підкупу і фальсифікацій. Додайте до цього рій політичних «трупів», іуд, що зреклися власних переконань, канонічних українолюбів, які полюватимуть на голоси виборців», - нагадує політик.

Луценко упевнений, що в такій ситуації перемогти зможе лише згуртована і оновлена опозиція, яка «дбає не про чисельність своїх майбутніх фракцій, а про спільну перемогу у ВР, що виллється у 226 голосів».

Говорячи про необхідність об’єднання опозиційних сил, Луценко нагадує позитивний досвід 2007 року, коли у парламенті співпраця двох найпотужніших опозиційних фракцій «НУ-НС» і БЮТ довела, що це переможний шлях для українських демократичних сил.

«Сьогодні слід публічно досягти домовленості про єдність дій Тимошенко, Яценюка і Кличка в ході виборів. Зокрема, й щодо майбутнього керівництва ВР та уряду. Це вкрай потрібно, щоб гарантувати неповторення колотнечі між демократами після перемог 2005 та 2007 років», - додав політик.

У той же час, зазначає Ю.Луценко, вибори не повинні зводитися тільки до угод між партійними вождями. «Вибори — це ще й шанс для суспільства оновити склад депутатів від опозиції. Не можна допустити повторення таємного формування закритих від громадськості списків та узгодження кандидатів у мажоритарних округах», - зауважив він.

Луценко також упевнений, що до депутатських лав необхідно ввести незалежних суспільних авторитетів. «Тимошенко вже озвучила високе ім’я Ліни Василівни Костенко. Я б доповнив цей ряд іменами В’ячеслава Брюховецького, Юрія Андруховича, Ярослава Грицака, Олександри Кужель, Сергія Грабовського, Євгена Захарова та інших достойних людей. Саме присутність у парламенті людей, які довели, що вище за все ставлять своє чесне ім’я, стане потужним імпульсом для очищення української політики», - вважає Юрій Луценко.

Крім того, політик упевнений, що нинішня влада не дозволить йому самому стати депутатом. «Власне, не дуже цього й прагну, адже політична діяльність не зводиться тільки до депутатського значка. Єдине, в чому можу запевнити, — мій голос братиме участь у виборчому процесі. Все життя, а тут, у тюрмі, — тим паче, я ціную довіру людей. Тому і впродовж наступної виборчої кампанії незалежно від обставин я говоритиму правду», - заявив лідер «НС».

«Мені подобається принцип американського президента Теодора Рузвельта: «Роби, що можеш, з тим, що маєш, там, де ти є», - резюмував Юрій Луценко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ