Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ТзОВ „Левмет” готове переробляти 1000 тонн свинцевих акумуляторів на рік

Стратегія розвитку Львівщини передбачає покращення ситуації із збиранням, безпечним зберіганням та утилізацією відходів металевих предметів, тому головне управління промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА підтримуватиме рішення про діяльність підприємства з переробки кислотно-свинцевих акумуляторів. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив головний юрист-консул Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ЛОДА Володимир Северюхін.
За словами голови правління-директора ЗУАТ «Вторкольормет» Анатолія Гіренка, у реконструкцію та будівництво підприємства вкладено 20 мільйонів гривень.
„Ми передали всі виробничі площі ТзОВ „Левмет”, на підприємстві сучасні фільтри та обладнання. Йде процес відпрацювання налагодження виробничого процесу. Я не бачу необхідності перенесення виробництва на іншу територію. Це не просто додаткове вкладання коштів, необхідно буде визначитися із тим, хто будуватиме, за якими проектами”, – розповів Анатолій Гіренко.
Як розповів директор ТзОВ «Левмет» Ігор Романчук, підприємство має дозвіл на переробку 1000 тонн кислотно-свинцевих акумуляторів у рік.
„Ми зможемо утилізувати 1,2 тонни відпрацьованого електроліту за три години. Це не дешево, бо вартість утилізації однієї тонни електроліту – 900 гривень”, – розповів Ігор Романчук.
За словами завідувача відділу гігієни праці Личаківської районної санепідемстанції Андрія Мельника, необхідно провести повторне дослідження щодо роботи ТзОВ «Левмет», щоб визначити ефективність роботи та вплив на навколишнє середовище.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ