Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

ТзОВ «Юкон» хоче зробити ВАТ „Завод Львівсільмаш” банкрутом – Наталя Горлач

15 листопада відбудеться підготовче засідання господарського суду Львівської області, на якому розглядатиметься позов ТзОВ «Юкон» в справі про банкрутство ВАТ „Завод Львівсільмаш”. Про це «Гал-info» повідомила начальник Львівського відділення ФДМУ Наталя Горлач. Позивач вимагає визнати банкротом підприємство, яке сам доводить до банкрутства, гальмуючи господарську та фінансову діяльність підприємства, не маючи при цьому жодних на те законних підстав, – стверджує Горлач.

«26 червня 2006 року Галицький районний суд м. Львова забезпечив позов ТзОВ «Юкон» про заборону вчиняти будь-які дії щодо передачі функцій управління товариством, бухгалтерської та іншої документації, печаток, штампів, матеріальних та інших цінностей товариства до обрання законного керівництва. А 28 вересня 2006 року відбулися загальні збори акціонерів ВАТ «Завод Львівсільмаш», на яких головою правління було обрано Захарченка В.В. Також на зборах було прийнято рішення про передачу колишнім керуючим санацією ВАТ «Львівсільмаш» Кобельником О.С. легітимно обраному голові печатки, штампів та установчих документів підприємства, без яких воно не може здійснювати свою фінансову та господарську діяльність. Незважаючи на те, що Кобельнику неодноразово надсилали офіційні листи, він досі цього не виконав. Тим часом у ситуацію на заводі втрутився Галицький районний суд Львова, який своєю ухвалою від 19 жовтня 2006 року заборонив голові спостережної ради (Горлач) вчиняти будь-які дії щодо передачі функцій управління товариством, бухгалтерської документації, печаток та штампів до обрання законного керівництва. Судовий позов про цю заборону подав директор ТзОВ «Юкон» Косенко. Втім, суд не мав права розглядати цієї справи, оскільки підприємство «Львівсільмаш» знаходиться у Франківському, а не у Галицькому районі. Та і сам Косенко є нелегітимною фігурою. Він стверджує що «Львівсільмаш» заборгував «Юкону» 140 тис. грн.. за надання юридичних послуг, і оскільки підприємство не розрахувалося з ним, просить суд оголосити «Сільмаш» банкрутом. Але насправді договору про надання юридичних або інших послуг між ТзОВ «Юкон» та «Львівсільмашем» немає», – говорить Горлач.
За її словами, ФДМУ зацікавлений у вирішенні цієї справи, оскільки контрольний пакет (50%+1 акція) належить державі в особі ВАТ  “Лізингова компанія “Украгромашінвест”. Крім того, Львівське відділення ФДМУ звернулось в Галицький районний суд щодо передачі справи по «Львівсільмашу» у Франківський районний суд, оскільки суддя Галицького районного суду приймає рішення лише на користь позивача Косенка, бо є, за інформацією Горлач, його родичкою. 
Підприємство „Львівсільмаш” засноване  у 1945 році.  Акції „Львівсільмашу” перебувають в юридичних осіб, а саме: ВАТ  “Лізингова компанія “Украгромашінвест” – 50% + 1 акція; чеська фірма “Іцеберг” – 16,31%; корпорація “Союз” –   5%; колективу  підприємства належить 11,92% акцій, іншим фізичним особам -- 13,08 %.
Нагадаємо, постановою Кабінету Міністрів України від 22 грудня 1999 р. № 2347 "Питання лізингової компанії "Украгромашінвест" встановлено, що 50%  статутного фонду плюс одна акція  ВАТ  "ЛК "Украгромашінвест"  закріплюється у державній власності терміном до 5 років до прийняття рішення про приватизацію.
Залишкова вартість активів становить 87,3 млн. гривень, а ліквідаційна -- понад 187 млн. гривень. Кредиторська заборгованість -- 9,3 млн. гривень. Комітет кредиторів очолює ДПА у м. Львові.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ