Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У 16% обстежених під час профілактичної акції виявили патології

Понад 7 тисяч львів’ян уже пройшли обстеження під час профілактичної медичної акції «Здорове місто». За даними лікарів, у 16% обстежених виявлено патології, а це понад тисяча мешканців, повідомила прес-служб Львівської міської ради.

«Такі профілактичні акції допомагають попередити захворювання. За проміжними результатами цьогорічних акцій, у понад 35% жінок, які робили УЗД молочних залоз, виявлено патології. Також відхилення від норми спостерігаємо у понад 26% мешканців, які зробили електрокардіограму», – зазначив Володимир Зуб, начальник управління охорони здоров’я ЛМР.

За словами фахівців, за перші шість днів обстежень уже виявлено 3 підозри на рак, 2 з яких – рак молочних залоз. Також зафіксовано мешканця з гострим інфарктом міокарда та 18 підозр на туберкульоз.

«Запрошуємо містян перевірити стан свого здоров’я, адже попередити захворювання легше, ніж вилікувати його. Усі обстеження у рамках профілактичних акцій абсолютно безкоштовні», – наголосив Ігор Стояновський, хірург, депутат фракції «Об’єднання «Самопоміч» у Львівській міській раді.

Отримати консультації та пройти обстеження можна з 11:00 до 16:00 за вказаними нижче адресами:

28.09.2016 – на території ДП, вул. Повітряна, 99

29.09.2016 – на території АСМ 3МКЛ, вул. Величковського, 30-А

30.09.2016 – на території 2-е ПВ 6МП, м. Винники

Також 1 жовтня з 09:00 до 13:00 на базі міської дитячої клінічної лікарні (вул. Орлика, 4) безкоштовно обстежуватимуть дітей: УЗД внутрішніх органів, УЗД кульшових суглобів, діагностика захворювань шкіри, консультації ортопеда-травматолога, невролога, отоларинголога.

Нагадаємо, з 13 вересня у межах акції у наметових містечках на території медичних закладів львів’ян консультують терапевт, кардіолог, педіатр, сімейний лікар та інші спеціалісти. Усі охочі мають змогу пройти обстеження на мобільному флюорографі, виміряти артеріальний тиск, визначити індекс маси тіла, перевірити зір, виміряти рівень глюкози в крові, пройти електрокардіографічне дослідження, УЗД молочних залоз тощо.

Профілактичну акцію  «Здорове місто»  ініціюють управління охорони здоров’я Львівської міської ради спільно з департаментом охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації та кампанією «Здорове місто» з метою збереження і покращення здоров’я львів’ян, пояснюючи, що рання діагностика хвороби і своєчасне лікування  запобігає смертельним ускладненням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ