Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У 2012 році Янукович втратив би владу, але «Батьківщина» і «Фронт змін» її продовжили, – Гриценко

Ті народні депутати, хто проголосував за новий закон про вибори до Верховної Ради, – вони не опозиція, оскільки підтримали чинну владу у її продовженні і зміцненні. Про це заявив лідер партії «Громадянська позиція», народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко в інтерв'ю «Главкому».

Зокрема, коментуючи прийнятий Радою новий закон про вибори до ВР, нардеп сказав: «Давайте розставимо крапки над«і». Просте запитання: чому Янукович вирішив змінити формат виборів, адже за теперішнього пропорційного закону він двічі вигравав парламентські вибори? Тому що він бачить рівень підтримки партії влади, який вже впав до 15% ».

«При такій політиці, яку проводить Янукович, рейтинг Партії регіонів скоро впаде до 10%. Ну, нехай шляхом махінацій вони на виборах «допишуть» ще 5%, але це означає, що за чинного закону через 12 місяців влада Януковича би завершилася! Бо в новому парламенті він мав би 10-15% своїх прихильників, а решта 85-90% була б опозицією», – зазначив Гриценко.

На думку політика, така ситуація означала б, що жодного лобістського, корупційного, антиукраїнського законопроекту Янукович більше не провів би. «Це означало б, що будь-яке вето Януковича було б опозицією подолано. Все – влада Януковича була б завершена, він на Банковій ще є, але влада – вже ні», – впевнений Гриценко.

«Ось чому почали переписувати закон, ніяких інших причин немає», – заявив нардеп.

«Тим більше прикро, що продовження влади Януковича освячено вождями двох опозиційних сил – «Батьківщини» і «Фронту змін». Сумно. І після цього Яценюк подає це як перемогу опозиції? Яка перемога? І чия перемога? Російською мовою це звучить так: «Ми зазнали чергової перемогу», - сказав Гриценко.

Нагадаємо, 17 листопада Верховна Рада прийняла закон про вибори народних депутатів, яким вводиться голосування за змішаною системою і забороняється участь у виборчій кампанії блоків. Виборчий бар'єр для партій підвищено до 5%.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ