Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2016 році підприємці України заробили 60 млрд грн за допомогою ProZorro

Головними досягненнями Системи електронних державних закупівель ProZorro за 2016 рік можна назвати суму заощаджених бюджетних коштів - понад 8 млрд грн і суму, яку в торгах з державою заробив бізнес, - більше 60 млрд грн * (сума підписаних контрактів). Про це повідомила PR-менеджер Zakupki.Prom.ua, Іванна Костюхіна.

У 2016 році в ProZorro було проведено близько 350 тис. тендерів, кожен третій з яких оголошено на Zakupki.Prom.ua. За рік в системі в цілому було подано понад 150 тис. переможних пропозицій від постачальників, з них майже 45 тис. - через торговельний майданчик Zakupki.Prom.ua.

У зв'язку з тим, що з 1 серпня всі держзакупівлі перейшли в електронний формат, кількість торгів ProZorro порівняно з минулим роком зросла майже в 10 разів. У пікові дні до 13 тис. торгів були одночасно доступні постачальникам для подачі пропозиції. Щоб обрати тендер для участі при такій кількості закупівель, постачальникам потрібні професійні інструменти для моніторингу та фільтрації торгів. Завдяки оновленій системі пошуку учасники торгів на Zakupki.Prom.ua можуть використовувати найбільшу кількість фільтрів. При цьому їм доступна функція збереження своїх фільтрів на майбутнє і завантаження відфільтрованих списків. Більш зручною стала і підписка на нові закупівлі - тепер її можна налаштувати не тільки за категорією товару або послуги, а й за  конкретним регіоном, сумою бюджету закупівлі або ж отримувати тендери від обраних замовників.

Збільшення обсягів закупівель в електронному вигляді вимагало автоматизованих рішень на майданчику. Тому в 2016 році для замовників з'явилася можливість масово завантажувати, підписувати і публікувати плани закупівель, а також створювати з них вже готові чернетки тендерів. Необхідність аналізувати торги була реалізована за допомогою звітності, яку генерує для клієнта майданчик. Тепер і замовники, і постачальники можуть однією кнопкою завантажити файл, в якому міститься детальна інформація про проведені тендери або ті, в яких вони брали участь.

Ефективність закупівель багато в чому залежить від рівня професіоналізму замовників і постачальників. Для їх навчання протягом 2016 року торговельний майданчик Zakupki.Prom.ua організовував семінари в різних регіонах України - тільки за 4 квартал відбулося понад 100 заходів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ