Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У 2016 році поліцією викрито майже 22 тисячі наркозлочинців

У 2016 році поліція викрила майже 22 тисячі наркозлочинців. Про це сьогодні, 20 грудня повідомив начальник Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України під час звітування про результати роботи підрозділу. За його словами, працівниками підрозділу у 2016 році викрито сім міжнародних каналів постачання наркотиків та затримано більше як 20 членів наркоугруповувань.

Крім того, працівники поліції вилучили майже 19 кг кокаїну, 4 кілограми опію ацительованого та 15 кілограмів психоактивних речовин. За цінами чорного ринку вартість вилученого становить понад 400 мільйонів гривень.

Андрій Кіхтенко вказав на те, що на території України поширився збут нових психоактивних речовин, які є аналогами існуючих наркотичних засобів та психотропних речовин. Всі вони перебувають у вільному обігу та відкрито розповсюджуються, в тому числі через мережу Інтернет.

«У зв’язку з цим Департаментом розроблено відповідний порядок віднесення зазначених речовин до переліку заборонених», – зазначив він, додавши, що це надасть змогу правоохоронним органам більш ефективно протидіяти їх розповсюдженню.

Андрій Кіхтенко зазначив, що документи про внесення змін до деяких законодавчих актів були направлені минулого тижня до Кабінету Міністрів України. Відтак він висловив сподівання, що наступного тижня інформація вже буде опублікована офіційно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ