Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

У 2016 році тільки на закупівлю вакцин через UNICEF зекономлено 17 млн доларів, - Гройсман

Система закупівлі ліків через міжнародні організації дозволила в 2016 році заощадити тільки на закупівлю вакцин майже 17 млн дол. Про це повідомив у ході засідання уряду прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає Цензор.НЕТ із посиланням на Урядовий портал.

"Є повідомлення: через механізми міжнародних закупівель ліків ми зекономили в 2016 році тільки на закупівлі вакцин через UNICEF 17 млн дол.", - сказав Володимир Гройсман.

Він підкреслив, що раніше - без системи міжнародних закупівель - така економія була б неможливою, і всі зекономлені гроші "розходилися б по кишенях ділків".

"А зараз 17 млн дол. підуть на закупівлю нових ліків для українських громадян. Так ми і будемо діяти. І ті, хто намагається нас збити з цього шляху, у них нічого не вийде… Майже 6 млрд грн буде цього року витрачено на закупівлю ліків людям, які їх потребують", - підкреслив Глава Уряду.

Він також звернув увагу, що, окрім економії грошей, ведеться робота щодо контролю якості препаратів, підбору номенклатури препаратів та матеріалів медичного призначення. Окрема увага, за словами Глави Уряду, приділяється й запровадженню сучасних протоколів лікування.

"Правильно діяти, і ситуація буде змінюватися", - підкреслив Володимир Гройсман, додавши, що збільшити тривалість життя в Україні цілком реально за 3-4 роки грамотної політики в медичній галузі.

Цензор.НЕТ 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ