Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 2016 році відтворено більше лісів, ніж було зрубано протягом 2015 року

Протягом 2016 року у лісогосподарських підприємствах, які належать до сфери управління Державного агентства лісових ресурсів України, були відтворені ліси на площі 52,6 тис. га, що перевищує площу суцільних зрубів* (50,1 тис. га) майже на 5%, - Прес-служба Мінагрополітики.

Зокрема, у минулому році висаджено 34,4 тис. га лісових культур, з яких 2,6 тис. га нових лісів. Завдяки природньому поновленню було відтворено майже 18,2 тис. га лісів.

Так, на Поліссі в 2016 році було відновлено 22,5 тис. га лісів при площі зрубів 22,3 тис. га; у Лісостеповій зоні – 13,4 тис. га при площі зрубів 12,5 тис. га, у Степовій зоні – 4,7 тис. га при площі зрубів 3,3 тис. га; у Карпатах було висаджено 12,0 тис. га лісів при площі зрубів 12,0 тис. га.

Т.в.о. Голови Держлісагентства Христина Юшкевич зазначила, що відновлення та розширення площі лісових насаджень є одним з основних завдань відомства.

«Дуже добре, що нашим лісгоспам у минулому році вдалося за власний рахунок виконати план лісовідновлення. Фактична лісистість в Україні становить 15,9%, у той час як за розрахунками науковців, оптимальним показником для нашої держави є 20%. Однією з основною метою розроблення Національної лісової програми якраз і має бути підвищення цього показника. І ця мета має бути втілена не лише на папері, а й на практиці», - повідомила Христина Юшкевич.

Довідково:

Дані інфографіки наведені по лісам Держлісагентства, площа яких становить 7,6 млн га, або 73% всього лісового фонду України.

*Враховуючи календарний період можливої висадки дерев, відтворення лісів у звітному періоді відбувається відповідно до обсягу вирубок у попередньому.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ