Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

У 2017 році повноваження Держкомтелерадіо у книговидавничій сфері змінилися

Держкомтелерадіо продовжує реалізовувати державну політику у видавничій сфері. Для уникнення дублювання повноважень у книговидавничій сфері Уряд вніс зміни у положення про Держкомтелерадіо і Міністерство культури України. Про це 20 липня повідомив Державнйи комітет телебачення і радіомовлення України.

Відповідно до покладених на комітет завдань  Держкомтелерадіо здійснює підготовку пропозицій щодо вдосконалення системи державного управління у видавничій сфері; аналіз та прогнозування розвитку ринку у видавничій сфері; забезпечення дотримання державної мовної політики у видавничій сфері; забезпечення підвищення кваліфікації працівників засобів масової інформації, видавничої сфери, поліграфії; ведення Державного реєстру видавців, виготовлювачів і розповсюджувачів видавничої продукції тощо.

Крім того, з метою недопущення на український ринок видавничої продукції антиукраїнського змісту з травня п.р. на Держкомтелерадіо покладено нові функції стосовно вжиття заходів щодо обмеження ввезення з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України видавничої продукції, що може бути розповсюджена на території України.

Держкомтелерадіо надає видачі (відмови у видачі, анулювання) дозволів на ввезення видавничої продукції, що має походження або виготовлена та/або ввозиться з території держави-агресора, тимчасово окупованої території України; приймає рішення про накладення штрафу за розповсюдження на території України такої видавничої продукції без наявності відповідного дозволу, вилучатиме її з обігу, ведення відповідного реєстру.

Натомість до повноважень Мінкультури віднесені питання щодо порядку та критеріїв формування переліку книжкових видань, передбачених до випуску за бюджетними програмами випуску книжкової продукції; розвитку книговидавничої справи та книгорозповсюдження; популяризації вітчизняної книговидавничої продукції; здійснення Українським інститутом книги функцій з виконання програм підтримки книговидавничої справи; здійснення інформаційного та організаційного забезпечення участі України у міжнародних книжкових виставках, ярмарках, форумах тощо.

Урядовий Портал

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ