Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

У 2018 році на українців чекає епідемія дифтерії

У 2018 році в Україні прогнозують епідемію дифтерії. Про це сьогодні, 30 листопада, під час прес-конференції повідомила головний спеціаліст імунолог ГУ охорони здоров’я Львівської ОДА Людмила Бобер.

За її словами, через масові відмови від щеплення Україна опинилася на порозі епідемій контрольованих інфекцій. Передусім йдеться про дифтерію, кашлюк, кір і краснуху.

Імунолог додала, що сьогодні в країні менше як 50% дітей щеплені від таких інфекцій.

Лікарів, які відмовляють своїх пацієнтів від вакцинації, самі не щеплюються, Бобер вважає неосвіченими і такими, що чинять зло. Своєю чергою недовіру пацієнтів до вакцинації, на думку імунолога, слід долати за допомогою широкої просвітницької роботи як з боку держави, так і з боку фахівців.

Лікарка розповіла, що кілька разів у рік у Львівській області у хворих діагностують правець, на рівні України від цього захворювання фіксують кілька смертей. Однак, на думку Людмили Бобер, ЗМІ не розповідають про це, головним чином тільки критикують існуючу систему вакцинації.

Нагадаємо, сьогодні у Львові відбувся круглий стіл «Проблеми вакцинації та повернення довіри до неї», організаторами виступили Кримський республіканський благодійний фонд «Світло Криму», за підтримки Міжнародного фонду «Відродження», Благодійний фонд «Крила надії».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ