Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У 2018 році у Львові можуть з'явитися нові трамваї та автобуси

Сьогодні, 16 листопада, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати підтримали участь ЛКП "Львівелектротранс", ЛК АТП-1 та ЛКП "Львівавтодор" у проекті "Міський громадський транспорт України". "За" проголосували 46 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Йдеться про отримання 40 млн євро кредитних коштів на придбання 10 трамваїв та 120 автобусів.

Як сказано у пояснювальній записці, з 2015 р. Львівська міська рада співпрацює з Міністерством інфраструктури України та Європейським інвестиційним банком в рамках проекту "Міський громадський транспорт України“.

Протягом 2015 – 2016 р. структурні підрозділи Львівської міської ради напрацьовували підпроектні пропозиції для реалізації в рамках проекту, проводили зустрічі з представниками та консультантами ЄІБ.

11 листопада 2016 було підписано угоду між урядом та ЄІБ, а 12 квітня 2017 року ратифіковано Верховною радою України, про залучення 200 млн. євро кредитних коштів для реалізації підпроектів в рамках проекту "Міський громадський транспорт України“.

Термін субкредитів – до 22р., пільговий період – до 5 р., відсоткова ставка – 1,5 – 2 % (визначається під час підписання кредитного договору).

Закупівлю транспорту можна буде провести до кінця 2018 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ