Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Кримінал

У 60 випадках зі 100 злодії заходять у помешкання через двері

Щодня до правоохоронних органів України надходить близько ста повідомлень про квартирні крадіжки. За статистикою, у 60 випадках зі 100 злодії заходять у помешкання через двері. Про це повідомила прес-служба ГУ МВС у Львівській області.

Майже у 40% крадії вибивають чи виламують замковий циліндр. У 15% виламують вхідні двері. Щоб потрапити до чужої оселі 13% злодіїв використовують відмички чи підбирають ключі. У 18% випадків злодії залазять до квартири через вікно, кватирку або балкон. У десяти випадках зі ста злодій заходить до помешкання через необачність та безпечність господарів.

Чим швидше постраждалий звернеться до міліції, тим більша ймовірність розкрити злочин за «гарячими» слідами. Та навіть якщо обікраденим господарям вдасться повернути своє майно, почуття розпачу та страху, вигляд розтрощених меблів і перевернутої з ніг на голову оселі ще довго нагадуватиме про один з найбільш прикрих злочинів проти власності - квартирну крадіжку. 

Плакат з порадами, як захистити помешкання від квартирних злодіїв виготовили Головне управління Міністерства внутрішніх справ у Львівській області, Державна служба охорони Львівщини та Управління громадської безпеки Львівщини спільно з Українською Локсмайстер Федерацією. Тепер на усіх опорних пунктах міліції у області можна буде дізнатися, як вберегти оселю від крадіїв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ