Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У 80-му окремому аеромобільному полку, дислокованому у Львові, на вірність Україні присягнули 410 солдатів-строковиків

У 80-му окремому аеромобільному полку 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України, який дислокується у Львові, 410 військовослужбовців строкової служби призову “Осінь-2008” склали Військову присягу на вірність Українському народу – повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Менше місяця юнакам з восьми областей Західної України знадобилося для того, щоб опанувати ази військової справи та стати до строю однієї з кращих частин ЗС України. Адже за словами командира 80-го окремого аеромобільного полку полковника Віктора Копачинського, за підсумками минулого року полк було визнано кращим у Сухопутних військах, а в цьому році ця частина посіла перше місце серед військових частин 13-го армійського корпусу.

Цього разу у строю тих, хто складав Військову присягу, стояли і хлопці з районів Прикарпаття та Буковини, постраждалих від нещодавньої природньої катастрофи. Попри існуючу вказівку про скорочення набору на строкову військову службу з цієї місцевості, хлопці-призовники самі виявили бажання служити в аеромобільних військах. До командування 80-го аеромобільного полку з проханням призвати їхніх синів саме до цієї військової частини зверталися й батьки. Такі побажання були розглянуті командуванням полку й по-можливості задоволені. Є серед молодих воїнів-аеромобілістів і продовжувачі “десантних династій”. Декілька юнаків прийшли служити до полку, де нещодавно проходили військову службу їхні старші брати. А десятеро новобранців відразу розпочали службу на контрактній основі.

Після присяги 60 молодих аеромобілістів вирушать до 169-го Навчального центру Сухопутних військ, дислокованого в смт Десна Чернігівської області. Вони будуть навчатися за програмою підготовки молодших командирів, водіїв бойових машин, військовослужбовців за контрактом тощо.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ