Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Барселоні тисячі людей вийшли на мітинг проти незалежності Каталонії

У Барселоні тисячі людей вийшли на мітинг проти незалежності Каталонії, - РБК Україна.

У Барселоні 8 жовтня 2017 року проходить багатотисячний мітинг противників відділення Каталонії від Іспанії. Організація під назвою "Каталонська громадянська спільнота" назвала свій марш "Досить! Повернімося до здорового глузду", передає DW. 

Самі учасники мітингу називають себе "мовчазною меншістю" і говорять, що "мовчали занадто довго". Демонстранти принесли з собою плакати "Єдина країна", "Каталонія - це Іспанія" та "Пучдемона - у в'язницю".

Зазначено, що перед початком маршу кілька сотень його учасників також прийшли до штабу національної гвардії, де висловили підтримку силовикам, звинуваченим у перевищенні необхідних меж застосування сили під час акцій за незалежність Каталонії.

Як повідомляється, політичну акцію підтримали правляча консервативна Народна партія прем'єр-міністра Маріано Рахоя, проурядова каталонська партія Ciudadanos, а також опозиційна Соціалістична партія. До акції долучилися Нобелівський лауреат в галузі літератури Маріо Варгас Льоса та колишній президент Європарламенту, каталонський соціаліст Хосеп Боррель.

Тим часом консервативна газета La Razon опублікувала результати опитування, які свідчать, що більшість каталонців (58,9%) не підтримують незалежність свого регіону.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой пообіцяв запобігти незалежності регіону Каталонія. 

РБК Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ