Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Нова зміна у дитячому таборі: через чотири дні 20 дітей знудило

У Бердянську в одному з таборів відпочинку на погіршення самопочуття поскаржилося понад двадцятеро дітлахів. На місці події працює спеціальна комісія, до складу якої ввійшли лікарі та правоохоронці. Про це сьогодні, 20 липня, повідомив відділ комунікації поліції Запорізької області.
Фото з інтернету

Мова йде про санаторій "Лазурний" Запорізької області, де у період з 15 по 20 липня 24 дитини поскаржилося на головний біль та нудоту. Перші симптоми було помічено через чотири дні після початку нової зміни. На теперішній час у таборі працює спеціальна комісія, до складу якої ввійшли медичні працівники та правоохоронці. Спеціалісти встановлюють причину, що призвела до погіршення самопочуття дітлахів. 

Стан дітей задовільний, їх життю нічого не загрожує. Проте всіх, хто відчув тривожні симптоми, буде поміщено під нагляд лікарів.

Розпочато кримінальне провадження за ознаками ст. 325 Кримінального кодексу України (Порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням). Триває досудове розслідування, про результати якого буде повідомлено окремо.

Водночас в ЗМІ шириться інформація, що кількість постраждалих дітей значно більша: про 30 дітей у лікарні повідомляє Департамент охорони здоров'я Запорізької ОДА, про 250 - повідомляють волонтери в коментарях для ЗМІ.

Також офіційний коментар щодо ситуації у дитячому закладі санаторного типу “Лазурний” опублікувала Бердянська міська рада. Зокрема зазначила таке:

Дитячий заклад санаторного типу “Лазурний” не має дозволу на роботу та проведення оздоровлення і відпочинок дітей.

29.08.2016 року від ПрАТ “Приазовкурорт” було отримано листа щодо внесення до Державного реєстру Дитячий заклад санаторного типу “Лазурний” з початком функціонування з 01.06.2017 року. До початку курортного сезону з керівництвом закладу неодноразово проводилась роз'яснювальна робота щодо підготовки дитячого закладу до функціонування.

Робочою комісією, створеною рішенням виконавчого комітету Бердянської міської ради, проводилось обстеження закладу 22 червня, 07 липня, 14 липня, 17 липня, 19 липня, в ході якого виявлено невідповідність закладу вимогам чинного законодавства в сфері організації дитячого оздоровлення про що свідчать Акти приймання дитячого оздоровчого табору (Форма 318/0) Управління Держпродспоживслужби в м.Бердянську. Зазначені Акти було вручено керівнику закладу.

В результаті чергового обстеження закладу 17 липня в закладі було виявлено дітей, відпочиваючих всупереч Актам приймання дитячого оздоровчого табору, де зазначено про неготовність закладу до прийняття дітей.

Станом на 19.07.2017 проведено чергове обстеження закладу, під час якого в закладі виявлено вже 261 дитина. Під час розмови діти скаржились на некомфортне перебування та неякісне харчування.

Оскільки відповідно до Акту приймання дитячого оздоровчого табору, дитячий заклад санаторного типу “Лазурний” до прийому дітей не готовий, керівництву ДЗСТ “Лазурний” було рекомендовано вивезти дітей до повного усунення недоліків.

На даний час проводиться огляд дітей цього закладу спеціалістами Бердянського лабораторного центру, Управління Держпродспоживслужби в м.Бердянську спільно із спеціалістами міської лікарні. До міської лікарні не проводилась госпіталізація дітей до вивчення необхідності в цьому заході.

Про дану проблему проінформовано Бердянській відділ поліції, Бердянську місцеву прокуратуру, Департамент соціального захисту населення Запорізької ОДА, Директора Департаменту охорони здоров'я Запорізької ОДА.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ