Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Бердянську затримали зброю, яку терористам поставляв екс-глава СБУ Якименко. Фото

У ході спецоперації в Бердянському районі Запорізької області співробітники СБУ затримали вантаж стрілецької зброї та вибухівки, яка призначалась для озброєння терористів.



сайт СБУОперативники вилучили 88 автоматів АК 74 / сайт СБУ

73 ящики з озброєнням були доставлені морським шляхом з окупованої території АР Крим (м.Севастополь).

Під час обшуку схованки, облаштованої терористами, оперативники вилучили 88 автоматів АК 74, 5 кулеметів РПК-74, 3 кулемети ПКМ, 24 гранатомети РПГ-22, 918 гранат РГД, 20880 набоїв.

сайт СБУсайт СБУ

У ході операції, під час якої зловмисники чинили опір, затримано трьох громадян України, серед яких брат самопроголошеного голови м.Маріуполь, тричі судимий Денис Кузьменко.

Встановлено, що вказану зброю сепаратисти мали намір застосувати під час запланованих терористичних акцій, у тому числі, захопленні морського порту і адміністративних будівель в Бердянську і Миколаєві у день виборів Президента України. 

сайт СБУсайт СБУ

За наявними даними, одним з організаторів незаконного постачання зброї є колишній очільник СБУ Олександр Якименко, якого Генеральною прокуратурою України оголошено у розшук за масові вбивства у Києві у лютому цього року.

У зв’язку з цим СБУ звертається до міжнародних партнерів з проханням підключитися до пошуку і видачі Якименка О.Г. правоохоронним органам України за пособництво терористичним організаціям.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ