Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Берліні завершилася "нормандська" зустріч

У Берліні завершилися переговори заступників міністрів закордонних справ країн "нормандської четвірки" (Україна, Німеччина, Франція та Росія). Про це на своїй сторінці у Twitter повідомив посол України у ФРН Андрій Мельник.

"Нормандські переговори у Берліні завершилися", - зазначив він.

За словами Мельника, згодом у посольстві відбудеться прес-конференція першого заступника глави МЗС України Вадима Пристайка про результати берлінських перемовин.

Як повідомлялось раніше, на віллі МЗС ФРН "Борзіг" у передмісті Берліна сьогодні відбулася зустріч "нормандської четвірки" на рівні заступників міністрів закордонних справ.   

Зустрічі передувала розмова в тристоронньому форматі представників української, німецької і французької сторін. 

Делегацію України на переговорах очолював перший заступник міністра закордонних справ України Вадим Пристайко. 

Головне питання порядку денного, як повідомили у німецькому МЗС, - "аналіз поточного стану ситуації на місцях з точки зору дотримання перемир'я, а також виконання інших зобов'язань у рамках Мінських домовленостей".

Окрім заступників міністрів/статс-секретарів зовнішньополітичних відомств ФРН, Франції, України і РФ у зустрічі бере участь спецпредставник ОБСЄ по Україні, керівник Тристоронньої контактної групи Мартін Сайдік, який має поінформувати дипломатів про хід роботи у Мінську. 

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ