Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Білорусі стартували скандальні військові навчання "Захід-2017"

У Білорусі сьогодні, 14 вересня, стартували спільні з Росією навчання "Захід-2017". Триватимуть до 20 вересня, йдеться у повідомленні прес-служби білоруського міністерства оборони.

"Сьогодні розпочали спільне стратегічне навчання "Захід-2017" збройних сил союзної держави Росії і Білорусі", - йдеться в повідомленні. У відомстві заявили, що в навчаннях беруть участь до 12,7 тис. військовослужбовців: близько 7,2 тис. осіб від Білорусі і близько 5,5 тис. – від РФ. Також задіяні до 70 літаків і вертольотів, 680 одиниць бойової техніки, у тому числі близько 250 танків, до 200 гармат, реактивних систем залпового вогню і мінометів, близько 10 бойових кораблів.

"Основними цілями навчання є вдосконалення оперативної сумісності штабів різних рівнів, кілька перспективних систем управління військами і зброєю, апробація нових статутних документів, отримання командирами всіх ступенів практики планування заходів військового характеру й управління військами на основі досвіду сучасних збройних конфліктів", - заявили в міноборони.

Аналогічні спільні навчання проводили в 2009 і 2013 роках.

Навчання пройдуть у два етапи. Перший триватиме 3 доби.

"Під час нього планують завершити підготовку військ до бойового застосування з ізоляції районів дій незаконних збройних формувань і диверсійно-розвідувальних груп противника. Також проведуть нарощування угруповання ВПС і військ ППО для прикриття важливих державних і військових об'єктів", - пояснюють військові РФ.

На другому етапі навчань, який триватиме 4 доби, планується відпрацювати питання управління військами під час ведення військових дій при відбитті агресії проти союзної держави, організації взаємодії та всебічного забезпечення в умовах мінливої ​​обстановки.

Східноєвропейські країни - учасники НАТО і Україна побоюються, що російські військові навчання, можуть виявитися "троянським конем", за допомогою якого Росія залишить біля їх кордонів ввезену військову техніку.

З 12 по 15 вересня в Україні проводять командно-штабні навчання "Непохитна стійкість-2017". Їх проводять із залученням військ та оперативних резервів одночасно з російсько-білоруськими навчаннями "Захід- 2017".

Gazeta.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ