Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Бразилії завершилася літня Олімпіада

Урочистою церемонією закриття в карнавальному стилі на стадіоні «Маракана» в Ріо-де-Жанейро завершилися 31-ші літні Олімпійські ігри. У першій на території Південної Америки Олімпіаді взяли участь понад 11 тисяч 300 спортсменів із 206 країн, а також команда біженців.

«Це була чудова Олімпіада в чудовому місті», – відзначив президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах, перш ніж згасло полум’я олімпійського вогню.

Губернатор Токіо Юрико Коїке отримав від президента МОК прапор – як символ, що наступна Олімпіада 2020 року запланована в Токіо.

Олімпіада не була зіпсована будь-якими серйозними інцидентами, дещо затьмарила спортивний захід ситуація навколо вживання допінгу росіянами.

Росія в підсумку посіла четверте місце в таблиці медалей слідом за США, Великою Британією та Китаєм, хоча майже 120 російських спортсменів були відсторонені від змагань внаслідок доповіді Всесвітньої антидопінгової агенції щодо підтримуваної державою системи вживання допінгу і приховування позитивних проб на наявність заборонених препаратів.

Українські олімпійці фінішували на 31-му місці в світі, маючи в активі дві золоті, п’ять срібних і чотири бронзових медалі. Це найгірший виступ «синьо-жовтих» за всю історію участі збірної України в Олімпіадах.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ