Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: У Британії знайшли давньоримську скарбницю з унікальною статуеткою
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Британії знайшли давньоримську скарбницю з унікальною статуеткою

Британець Піт Крессвелл з допомогою металошукача знайшов бронзовий скарб у Глостерширі, що належать до останніх десятиліть давньоримської окупації Британії. Про це повідомляють іноземні ЗМІ

Знахідка, яку археологи назвали унікальною в історії Британії, складається з розбитих частин, але один артефакт вцілів – бронзова статуетка «Собака, що лиже», такого роду статуетки досі не знаходили в Британії.

«Це не щодня ви знаходите і зустрічаєтеся віч-на-віч зі спадщиною римської бронзи! Ми знаходили металеві предмети протягом майже 40 років, але така знахідка трапляється раз у житті», – сказав Піт Крессвелл, який знайшов артефакти римської доби зі своїм братом Ендрю Боутоном.

«Як тільки я зрозумів, що предмети, які ми знайшли, мають історичне значення, я зв'язався з місцевою археологічною групою, це великий привілей допомагати у вивченні місцевої і британської історії», – зауважив щасливчик знахідки.

Статуетку собаки археологи вважають прикладом цілющої статуї. Собаки вважалися лікувальним тотемом, вони допомагали зцілитися, облизуючи свої рани.

«Ця римська знахідка датована 4-м століттям і в основному містить предмети, які були навмисно пошкоджені, починаючи від невеликих арматурних контейнерів до великої бронзової статуї», – сказав археолог Курт Адамс.

У бронзовому скарбі є фрагменти металевих коробів, ручки з коробів, шматки металевих статуй, бронзові ювелірні вироби, частина кухонного посуду, пряжки та меблева фурнітура.

«Яке вражаюче відкриття і який фантастичний переворот у Глостерширі!», – сказав радник округу Глостершир.

«Перспектива знахідки інших скарбів, захованих у нашому повіті, є неймовірною для місцевих жителів та істориків», – зазначив чиновник.

Наразі експерти працюють над вивченням знахідки і представить свої висновки на спеціальній конференції в Британському музеї до кінця нинішнього року. 

Урядовий кур’єр

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ