Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Брюсселі розпочалися торговельні консультації ЄС, України та Росії

У Європейській комісії в Брюсселі розпочалася зустріч представників ЄС, України та Росії, на якій мають бути обговорені питання, що стосуються запровадженню зони вільної торгівлі між ЄС та Україною з 1 січня 2016 року. Про це повідомляє МЗС України у Twitter.

Консультації відбуваються на рівні міністрів. Україну представляє міністр закордонних справ Павло Клімкін, ЄС - комісар з питань торгівлі Сесілія Мальстрьом, а Росію - міністр економічного розвитку і торгівлі Олексій Улюкаєв.

Раніше в інтерв'ю ВВС Україна керівник Торгово-економічного відділу Представництва Європейського Союзу в Україні Ніколас Бердж заявив, що тристоронні консультації жодним чином не вплинуть на текст двосторонньої угоди, яка має набути чинності з 1 січня 2016 року:

"Це не є переговори, ми не обговорюємо саму угоду. Ми обговорюємо із Росією, як ми можемо відповісти на її занепокоєння (щодо ЗВТ між ЄС та Україною. - Ред.)".

Український торговий представник Наталія Микольська також підтвердила ВВС Україна, що незалежно від позиції Росії, яка ухвалила рішення про застосування проти України санкцій, подібних до тих, що вона вже застосовує проти європейських виробників харчів, а також погрози щодо скасування режиму вільної торгівлі для України, ЗВТ із ЄС набуде чинності у запланований час.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ