Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Брюсселі розпочинаються тристоронні газові переговори

У Брюсселі розпочинаються міністерські переговори між Євросоюзом, Україною та Росією про умови постачання російського газу.

Українська сторона на переговорах наполягатиме, що можливі домовленості про відновлення закупівлі російського газу у зимовий період повинні влаштовувати усі сторони та грунтуватися на підписанні додаткових угод до чинних контрактів, заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв перед проведенням переговорів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу у Брюсселі.

Українську делегацію очолює міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик; російську – міністр енергетики Олександр Новак. Російського монополіста ПАТ «Газпром»представляє заступник голови Олександр Медведєв.

«Метою дискусій є намагання досягти консенсусу з підписання нового тристороннього зимового пакету у форматі, якій ми мали у 2014-му та 2015 роках», - розповів Коболєв.

Він висловив сподівання, що російська сторона погодиться на підписання додаткової угоди до чинного контракту.

Водночас голова «Нафтогазу» зазначив, що головною метою переговорів у п’ятницю є досягнення домовленостей про технічні умови постачання російського газу, включаючи визначення обсягів, від чого вже залежатиме ціна на енергоносій.

«Механізм зимового пакету є простим: ми робимо передплату на той обсяг, якого потребуємо, а «Газпром» забезпечує постачання», - зазначив Коболєв.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ