Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У будівництві запроваджуються європейські дозвільні процедури, - Зубко

У будівництві запроваджуються європейські дозвільні процедури, - прес-служба Віце-прем'єр-міністра України.

Парламент прийняв закон,  яким вводиться європейський підхід до  дозвільно-погоджувальних процедур у будівництві. Так Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко прокоментував прийняття Верховною Радою Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо удосконалення містобудівної діяльності» (4733-1), одним із ініціаторів якого є Мінрегіон.

«Закон скасовує категорії складності будівництва, а також такий дозвільний документ, як декларація. Тепер 80% об’єктів будуть зводити на підставі повідомлення про початок будівництва і прийняття в експлуатацію, а інші 20% - на підставі дозволу, що унеможливить виникнення незаконних забудов», - повідомив Геннадій Зубко. 

Довідково.

З прийняттям у 2011 році Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» було запроваджено будівництво в залежності від категорії складності об’єкта на підставі дозволу або за декларативним принципом. Закон штучно розділив об’єкти будівництва трьох класів наслідків на п’ять категорій складності. І встановив різний порядок оформлення дозвільної документації. Наприклад, об’єкти із середнім класом відповідальності можна розпочинати будувати як за декларативним так і за дозвільним принципом. Це створило простір для зловживань та будівельних афер з боку недобросовісних забудовників.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ