Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Буську на Львівщині за участі міністра освіти Івана Вакарчука відкрили пам’ятник президенту ЗУНР Євгену Петрушевичу

Сьогодні, 1 листопада, з нагоди 90-річчя утворення Західно-Української народної республіки відбулося відкриття пам’ятника президенту ЗУНР Євгену Петрушевичу у його рідному місті Буську.

Участь у відкритті взяли Міністр освіти і науки України Іван Вакарчук, перший заступник голови ЛОДА Валерій П’ятак, заступник голови ЛОР Микола Горинь, голова Буської РДА Михайло Вовк, голова Буської районної ради Володимир Замрус, міський голова Буська Василь Вовк, народний депутат Володимир В’язівський, племінник Євгена Петрушевича, завідувач кафедри урології Львівського медичного університету імені Данила Галицького Юрій Борис а також представники «Пласту» , УРП «Собор» та КУНу.

«90-річчя ЗУНР мир гідно вшановуємо відкриттям пам’ятника великому українцю, лідеру визвольної війни, президенту Західно-Української народної республіки Євгену Петрушевичу, що є великим святом для цілої України», -- зазначив у вітальному слові іван Вакарчук.

Пам’ятник Євгену Петрушевичу споруджено за кошти меценатів району та спонсорів. Жодних коштів з бюджету не було витрачено. Вартість бронзового погруддя – 70 тисяч гривень, а загалом на пам’ятник та благоустрій території було витрачено близько 110 тисяч гривень. Скульптор пам’ятника – Теодор Штокало.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ