Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

​У бюджеті на 2018 рік передбачено 86 млрд грн на армію, - Порошенко

Витрати на українську армію у 2018 році складуть щонайменше 86 млрд гривень. Про це сьогодні, 6 грудня, заявив президент України Петро Порошенко під час свого візиту на Львівщину.
Фото: Марія Шевців, Гал-інфо

За словами Верховного Головнокомандувача ЗСУ, це на 25% більше ніж у поточному, 2017 році.

«Чи могли коли-небудь мріяти про це українські воїни? П’яту частину з цієї суми буде використано на озброєння та військову техніку. Це на 34% більше ніж цьогоріч», - зазначив Порошенко, виступаючи перед військовими на Яворівському полігоні.

Президент також пообіцяв, що за два роки 25 тисяч українських військових із наметів та радянських казарм переїдуть у сучасні і комфортабельні помешкання. 

«За останні два роки майже дві з половиною тисячі військовослужбовців у Збройних Силах отримали квартири. Ще більше двох тисяч помешкань збудовано для тих, хто служить в Національній гвардії, Службі безпеці, на кордоні, у Спецслужбі транспорту. По гарнізонах нашої країни, і зокрема, тут, на полігоні, вже зводяться нові казарми – хоча язик не повертається називати ці новобудови таким архаїчним словом. За два роки я планую переселити 25 тисяч військовослужбовців із наметів чи запліснявілих радянських казарм у сучасні і комфортабельні помешкання», - наголосив Петро Порошенко. 

Глава держави повідомив, що вже розпочалося будівництво 91 гуртожитка першої черги, а у другій половині наступного року буде збудовано ще 93 гуртожитка.

Нагадаємо, Президент передав українській армії 40 карет швидкої допомоги марки "Хаммер" для транспортування поранених бійців.

Порошенко передав військовим сертифікати на 40 медичних машин «Хаммер»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ