Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У БЮТі підозрюють, що міський голова Львова порушує конституційні права селян Грибович і Малехова

Нардепи від БЮТ Володимир Пилипенко та Олена Шустік подали депутатських запит до Генерального прокурора України щодо перевірки фактів порушення конституційних прав та свобод мешканців сіл Грибовичі та Малехів Жовківського району Львівської області та особистої причетності до таких дій Львівського міського голови Андрія Садового. Додамо, що напередодні О. Шустік заявила, що у Верховній Раді України створять комісію з розслідування ситуації довкола Грибовицького сміттєзвалища.

 

Під час виступу на одному з пленарних засідань нардеп від БЮТ наголосила, що ситуація довкола найбільшого в Україні Львівського сміттєзвалища вкрай критична і може обернутись екологічною катастрофою, внаслідок якої буде підірвано здоров’я мешканців регіону.

 

За словами О.Шустік, сміттєзвалище, яке є на території Грибовицької сільської ради, з 1959 року експлуатується без проекту. Особливо небезпечними для населення є озера кислих гудронів, що займають 8 гектарів. З них постійно витікають токсичні речовини і попадають у джерела питної води, оскільки озера знаходяться на території великого Європейського вододілу – Розточчя. Також нардеп повідомила, що на сміттєзвалищі періодично виникають пожежі через нехтування технологією складування відходів і недостатнього пересипання їх землею.

 

О.Шустік нагадала, що питання про припинення експлуатації Львівського міського сміттєзвалища неодноразово ставилось на порядок денний Львівською обласною, Жовківською районною, Грибовицькою сільською радами. Ще у 2000 році Львівська облрада вирішила припинити його експлуатацію з 1 січня 2006 року. «Однак, незважаючи на прийняті рішення, це питання не вирішується до сьогоднішнього дня, Львівська міська рада ігнорує рішення Львівської обласної та Жовківської районної рад», – наголосила Олена Шустік

 

Народний депутат також повідомила, що вже у п’ятницю, 20 жовтня, на черговому засіданні ВР відбудеться голосування за проект створення спеціальної парламентської комісії з розслідування ситуації, що склалась довкола Грибовицького сімттєзвалища. На посаду голови комісії буде запропоновано кандидатуру народного депутата Пилипенка Володимира, на посаду заступника - нардепа Петра Писарчука.

 

Також О.Шустік скерувала на адресу Генеральної прокуратури України звернення з проханням розслідувати можливі порушення Львівською міською радою умов тендерних закупівель щодо рекультивації Львівського сміттєзвалища с. В.Грибовичі, які проводились у 2006-2007 роках.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ