Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Чернігові затримали наркоторговців: четверо цивільних та двох поліцейських

1/3
Працівники внутрішньої безпеки Нацполіції України викрили злочинну групу, з числа працівників поліції та цивільних осіб, яка тривалий час збувала на території Чернігівщини наркотичні засоби та психотропні речовини, протягом трьох років наркоділки збагатилися більш як на сім мільйонів гривень, - Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Причетними до кримінального бізнесу виявились четверо цивільних осіб, мешканців Чернігова, та двоє поліцейських.

За матеріалами УДВБ Національної поліції України слідчими прокуратури Чернігівської області було розпочато кримінальне провадження за ст.307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) та ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Крім того, про отримані відомості було повідомлено і керівництво Національної поліції України та обласної поліції у Чернігівській області.

Працівники внутрішньої безпеки НПУ спільно з УСБУ з’ясували, що 37-річна жителька Чернігова залучила до наркоторгівлі ще трьох чоловіків, які на власному автотранспорті розвозили та збували товар. Прикривали злочинну діяльність групи та попереджали про можливі перевірки вищезазначені поліцейські. За що отримували від незаконного бізнесу свої «відсотки».  А прибуток місцева наркомафія мала чималий – правоохоронці встановили, що за три роки на банківські картки наркоділків було перераховано 7,1 мільйон гривень.

Після зібрання достатньої доказової бази злочинної діяльності групи оперативники Чернігівського УДВБ НПУ спільно з колегами зі столиці та столичного регіону, а також – працівниками обласної прокуратури і УСБУ провели 27 санкціонованих обшуки за місцем мешкання фігунатівкримінального провадження. Під час заходів правоохоронці вилучили чималу кількість різних наркотичних засобів та психотропних речовин, майже три десятки мобільних телефонів, 50 банківських карток, оргтехніку, 2,4 тисячі доларів США та більше 30 тисяч гривень.

На теперішній час чотирьом учасникам злочинної групи, затриманим в порядку ст. 208 КПК України, оголошено підозру за ч. 1, 2 ст. 307 КК України. Триває перевірка на причетність до кримінального бізнесу інших осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ