Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Чернівецькій області на ставку знайшли понад 20 мертвих лебедів

Як повідомили УНІАН у Головному управління Держпродспоживслужби у Чернівецькій області, сьогодні фахівці відомства отримали повідомлення від жителів Чорториї про те, що на озері почали масово гинути птахи.

«Упродовж години інспектори Держпродспоживслужби Кіцманського району та Державної лікарні ветеринарної медицини цього району виїхали на місце події. Спільно з працівниками УДСНС України у Чернівецької області було зібрано зі ставка 16 мертвих птахів та доправлено в Чернівецьку регіональну лаборотарію ветеринарної медицини для вставлення причини загибелі», - повідомив начальник служби Олександр Александрюк.

Він додав, що згодом на берегах озера було знайдено ще п’ять трупів лебедів.

Працівники Чернівецької регіональної лабораторії ветеринарної медицини підозрюють, що птахи могли загинули через інфекційне захворювання. Для того, щоб дізнатися остаточну причину загибелі лебедів, фахівці очікують підтвердження діагнозу з науково-дослідного інституту.

Водночас представники управління Держпродспоживслужби закликали жителів Чернівецької області тимчасово утриматись від відвідування озера у Чорториї.

Довідка УНІАН. Щороку взимку на озеро в село Чортория Кіцманського району Чернівецької області прилітає приблизно 200-300 лебедів-шипунів. Вони оселяються на ставку і проживають тут до закінчення зими. За інформацією місцевих орнітологів, лебеді злітаються в Чорторию у зв’язку з тим, що вода у цьому озері замерзає лише під час дуже лютих морозів.

Птахи харчуються тут переважно водоростями, проте туристи і жителі Чорториї також годують лебедів.

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ