Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У червні на строкову службу призвуть тисячу офіцерів запасу – Селезньов

Близько тисячі офіцерів запасу вже в червні мають поповнити лави Збройних сили України, їх призвуть на строкову службу, повідомив в ефірі Радіо Свобода офіцер управління у зв'язках з громадськістю ЗСУ Владислав Селезньов.

«Протягом червня ми маємо призвати до лав ЗСУ близько тисячі військовозобов’язаних – офіцерів запасу за приблизно 80 військовими спеціальностями. Всі ці військовослужбовці будуть проходити службу в тилових підрозділах, і лише за бажанням, на підставі контракту, будуть спрямовуватися в район АТО», – зазначив Владислав Селезньов.

Раніше міністр оборони Степан Полторак підписав наказ про умови призову на строкову військову службу офіцерів запасу. Призивати планують осіб віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу, закінчили військові кафедри, мають вищу освіту не нижче ніж бакалавра і яким присвоєно первинне офіцерське звання. Служитимуть вони 18 місяців.

За даними Міноборони, призовний ресурс офіцерів запасу згаданої категорії лише за останні сім років складає майже 92 тисячі людей, із них на службу призвуть необхідну кількість, щоб укомплектувати первинні офіцерські посади.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ