Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У червні понад 550 людей на Львівщині звернулись за безоплатною вторинною правовою допомогою

Упродовж червня до місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області звернулось 568 осіб з питань соціального забезпечення, житлового, спадкового, сімейного, трудового і кримінального права. З них - 118 осіб, що підпадають під закон «Про безоплатну правову допомогу» отримали адвоката за рахунок держави. Про це Гал-інфо повідомила прес-служба центру.

Галузі права, в яких найбільше залучали адвокатів, які надають безоплатну вторинну правову допомогу:

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Також за цей місяць Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області видано 378 доручень адвокатам для здійснення правової допомоги.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Крім цього, за ініціативою Регіонального центру у Львівській області сформовано портрет адвоката, що надає безоплатну правову допомогу (контрольна група складається з 111 адвокатів котрі пройшли конкурс і увійшли в реєстр адвокатів що мають право надавати безоплатну правову допомогу у різні роки)

Середній стаж адвокатської діяльності на момент укладення контракту становить 7,5 років.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

74 адвокати володіють більше ніж однією мовою на достатньому рівні для спілкування (не враховуючи російську), 70 адвокатів володіють подвійною спеціалізацією в фундаментальних галузях права (цивільне та кримінальне), а також 100% адвокатів пройшли підвищення кваліфікації через тренінг/кущовий семінар. Середній вік адвоката складає 40 років.

Також повідомляємо, що з 4 липня триває третій етап конкурсу з відбору кандидадів на посади керівників бюро правової допомоги – інтерв’ювання претендентів. Зокрема, на Львівщині, як очікується, інтерв’ю проведуть із 171 особою. Відповідно до порядку проведення конкурсу інтерв’ю триватимуть до 15 липня включно.

Нагадаємо, у квітні Координаційним центром з надання правової допомоги був оголошений відкритий конкурс з відбору кандидатів на посади керівників бюро правової допомоги, що тривав до 31 травня 2016 року. 

На Львівщині планується відкриття 25 бюро правової допомоги уже з вересня цього року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ