Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Червонограді стартував спідвейний сезон

На мототреці «Гірник» імені Ігоря Марка у Червонограді 18 квітня за чисельної глядацької аудиторії успішно відбувся перший етап відкритого чемпіонату України зі спідвею.

Окрім найкращих гонщиків України, в цьогорічний чемпіонат заявилися спідвеїсти з Польщі (Томаш Ремпала, Маріуш Фірлей, Давид Стахира та Павел Месьонц), Італії (Гульєрмо Франчетті) та Аргентини (Факундо Альбін). Окрім дорослих спортсменів у класі мотоциклів з об’ємом двигуна до 150 кубічних см, змагалися й юні українські гонщики.

Оглянути змагання на спідвейний стадіон «Гірник» у Червонограді (один з небагатьох в Україні оснащений надувними анти травматичними відбійниками-бандами на усіх віражах та штучним освітленням) прийшло понад три тисячі глядачів. Спортсменів на церемонію урочистого відкриття вивезли байкери з львівського клубу. Національний прапор над стадіоном під національний гімн підняв чинний чемпіон України  Станіслав Мельничук.

Цікавість глядачів визивали рівний склад учасників та участь у змаганнях кращих місцевих гонщиків: відновився після травми місцевий фаворит Дмитро Мостовик (№1), після дворічної перерви у Червонограді знову стартував вихованець місцевого клубу «Фаворит-Спідвей» Олександр Локтаєв (№11). Напередодні свій старт підтвердив один з лідерів української збірної рівнянин Віктор Трофимов (№4).

Змагання складалися з 20 заїздів та стали відбірними до складу збірної команди України зі спідвею.

Змагання пройшли у напруженій, безкомпромісній боротьбі. Переможець етапу визначився в останньому заїзді: в очній дуелі Олександр Локтаєв випередив польського гонщика Давіда Стахиру (№14). Третє місце за сумою набраних очок виборов Станіслав Мельничук (№9). Четвертий - Дмитро Мостовик (№1).

Sport-oda.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ