Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Червонограді відкрили гуртожиток для військових-контрактників

Гуртожиток для військовослужбовців за контрактом відкрили 9 листопада у військовій частині 11 окремого колійного загону Державної спеціальної служби транспорту, що у м.Червоноград. Ключі від кімнат, в яких проживатимуть військові, вручив міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

Під гуртожиток переобладнали військову казарму. Тепер будівля має 16 кімнат та розрахована на 45 осіб. Раніше контрактники мешкали переважно в орендованому житлі у Червонограді або ближніх населених пунктах. Зазначимо, що серед військових – 32 учасники антитерористичної операції.

Під час урочистостей міністр та голова Львівської обласної держадміністрації Олег Синютка відзначили найактивніших учасників відновлювальних робіт, завдяки праці яких вдалось реконструювати будівлю.

"Особливої поваги заслуговує те, що Держспецтрансслужбі вдалося зробити гуртожиток комфортним власними силами і за рахунок внутрішніх ресурсів. Я вдячний всім, хто долучився до роботи, адже саме завдяки їм сьогодні 45 людей отримають якісне, з душею зроблене житло. Підвищення соціальних стандартів для бійців транспортних військ залишається для нас в пріоритеті, тому на наступний рік будемо планувати реалізацію нових проектів", - зазначив Андрій Пивоварський.

У свою чергу, Олег Синютка додав, що сьогодні одним із першочергових завдань влади є забезпечення житлом захисників миру та спокою на Сході України.

Варто також відзначити, що військовослужбовці 11 окремого колійного загону Державної спеціальної служби транспорту з початку військових дій на сході нашої держави брали активну участь в АТО. Окрім цього, військові займались ремонтом пошкоджених школи та садочку у місті Слов’янську. Загалом, сапери служби транспорту з липня 2014 року перевірили близько 230 км залізничної колії, 20 мостів та знешкодили понад 800 вибухівок.

Довідка:

Ремонт гуртожитку окремого колійного загону Державної спеціальної служби транспорту (ДССТ) військовослужбовці здійснили власними силами за 4 місяці. Вдалось повністю відремонтувати кімнати, обладнати побутовою технікою кухні, замінити вікна, двері й меблі, обладнати санвузли. Крім цього, на разі завершено внутрішнє оздоблення всіх приміщень. На весь комплекс робіт пішло майже 700 тисяч грн, передбачених спецфондом ДССТ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ