Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У четвер студенти ліквідованого «Львівського ставропігіону» прийдуть під будівлю ЛОДА

У четвер студенти університету «Львівський ставропігіон» пікетуватимуть будівлю Львівської обласної державної адміністрації.

Як повідомив «Гал-info» голова громадського руху «Неореспубліканський союз» Любомир Пелих, студенти протестуватимуть проти рішення про закриття університету. «Ми протестуємо проти закриття одного зі стовпів вищої освіти у Львові», -- каже він.

За словами Любомира Пелиха, під час акції протесту буде озвучено відповідне звернення до органів влади.

Нагадаємо, що наказом Міністерства освіти і науки України «Про результати перевірок» від 12 листопада цього року №2407-л анулювання ліцензії університету «Львівський Ставропігіон» у формі товариства з обмеженою відповідальністю на можливість підготовки молодших спеціалістів, бакалаврів, спеціалістів. Причиною цього стало порушення університетом Закону України «Про вищу освіту» та Ліцензійних умов надання освітніх послуг у сфері вищої освіти. Ліцензію було анульовано 4 листопада цього року за рішенням Державної акредитаційної комісії. Згідно з наказом Міністерства освіти і науки студентів буде переведено до інших вищих навчальних закладів регіону. Відповідні листи за підписом міністра освіти і науки Івана Вакарчука надіслано ректорам Львівського національного університету імені Івана Франка, Львівського національного університету «Львівська політехніка», Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ