Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

У Чорноморці заявили, що російський Сбєрбанк вбиває одеський футбол

У середу, 2 березня, на стадіоні Чорноморець пройшла прес-конференція, в якій взяли участь генеральний директор одеського клубу Сергій Керницький і начальник юридичної служби Федір Якімов. Відповіді на питання, які прозвучали під час спілкування з журналістами, детально викладені в офіційному прес-релізі ФК Чорноморець.

"В Україні - війна. Вона йде не тільки на сході, де лунають вибухи снарядів. Війна - вже тут. В рідній Одесі, де саме в ці хвилини грабують одеситів. Нахабно і цинічно відбираючи все, що їм дорого, на чому виросли їхні діти. Вбиваючи нашу історію і наше майбутнє, невід'ємною частиною якого став Чорноморець - футбольний клуб, улюблений тисячами містян.

Сьогодні, "стараннями" жадібних ділків, які чомусь досі безкарно діють на території України і які представляють інтереси держави-агресора, проводиться масштабний "віджим" нашої економіки. Мільярдні суми виводяться в сусідню державу за допомогою найширшої мережі філій російських банків.

Перед ними поставлено єдине завдання - всіма засобами домагатися переходу під контроль воюючої з нами країни максимальної кількості українських підприємств, об'єктів нерухомості, виробничих потужностей.

Процес "віджиму" з кожним днем стає все більш загрозливим. За допомогою підкуплених політиків здійснюються спроби "продавлювання" угодних Росії законів, руками нечесних чиновників і суддів лобіюються інтереси російського капіталу. Ігнорувати те, що відбувається, - значить дати можливість ворогові фінансувати свою війну з нашої кишені.

Одну з таких "схем" представники російського бізнесу намагаються сьогодні реалізувати на прикладі футбольного клубу Чорноморець, прагнучи будь-що залишити за собою те, що по праву належить Одесі.

В листопаді 2011-го Одеса отримала свій подарунок - один із кращих футбольних стадіонів Європи. І поки все місто святкувало подію, в Чорноморці готувалися до нового етапу - завершення проекту реконструкції всього комплексу будівель стадіону, розташованих в парку Шевченка.

Ці роботи було вирішено провести вже на кредитні кошти - власних ресурсів у клубу, який всі ці роки, незважаючи на кризу, і будував, і утримував команду, і вигравав, вже не вистачало.

Валютний кредит в розмірі 45 968 758, 67 доларів був узятий у представництва "Сбєрбанку Росії". Реконструкцію стадіону вдалося завершити в найкоротші терміни, ФК Чорноморець грав в груповому етапі Ліги Європи, при цьому чітко дотримуючись всіх умов кредитного договору (клубу вдалося вже виплатити 9 194 821,35 доларів).

Все змінилося в 2014 році. Військовий конфлікт, що розгорівся на сході країни з вини Російської Федерації, поставив на грань виживання тисячі українських підприємств, спровокувавши нову, набагато більш серйозну кризу в економіці, зростання цін, падіння національної валюти.

Це унеможливило належне виконання кредитних зобов'язань з боку ФК Чорноморець, який сьогодні є всього одним з трьох футбольних клубів Прем'єр-ліги, які не мають боргів ні по заробітній платі, ні за іншими статтями витрат. Який продовжує тренувати, грати і перемагати - щосили намагаючись не підвести своїх уболівальників.

І саме сьогодні, користуючись важкою ситуацією, банк країни-агресора намагається знищити і захопити гордість Одеси - стадіон і футбольний клуб. При цьому всі пропозиції про компроміс російські банкіри рішуче відкидають.

Факт військової агресії з боку Російської Федерації по відношенню до України визнаний як на вищому державному, так і на міжнародному рівні. Росію визнав країною-агресором і весь депутатський корпус Одеської міської ради. Чому ж, будучи єдиними в своїй позиції по відношенню до сусідньої країни, ми кожен день милуємося з вікон транспорту на величезні біг-борди з рекламою "Сбєрбанку Росії"?

Хіба ми не боїмося, що в один страшний день на наших вулицях знову спалахнуть пожежі та прозвучать постріли? Чому ми, одесити, громадяни незалежної України, через несправедливі рішення суддів та чиновників, зобов'язані "спонсорувати" військову експансію, розруху і смерть?

Ми переконані: будь-яка допомога противнику повинна розцінюватися як зрада інтересів нашої держави. Саме з такої позиції варто розглядати рішення одеського суду першої інстанції, який виніс нещодавно рішення на користь російського банку, тим самим фактично дозволивши фінансувати антиукраїнський терор за рахунок одеситів.

Від вердикту, винесеного судом, і буде залежати відповідь на головне питання - чи є патріоти в судовій владі? Люди, здатні захистити рідний клуб - один із небагатьох в країні, який продовжує повноцінну спортивну діяльність, незважаючи на всі спроби знищити одеський футбол", - йдеться у прес-релізі, опублікованому на офіційному сайті Чорноморця.

Чемпіон

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ