Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У чотирьох школах Львова викладатимуть основи теплозбереження

Сьогодні, 16 листопада у Львові стартував II-й етап проекту «Енергоефективні школи». Перші уроки з основ теплозбереження пройшли у школах №30 та у школі-ліцеї «Оріяна». А вже 17 листопада – і у школі № 3. Учасником проекту ще з минулого року є і школа «Надія», повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Нова дисципліна – основи теплозбереження - покликана виховати в учнів, перш за все, відповідальність і розуміння раціонально використовувати теплову енергію та вчасно сплачувати за отримані послуги.

Учні і вчителі забезпечені спеціальними підручниками та посібниками з основ теплозбереження. Програму факультативного курсу, посібник для учнів 6-8 класів і посібник для вчителя було схвалено у червні 2010 р. комісією Науково-методичної ради з питань освіти Міністерства освіти та науки України для використання у загальноосвітніх навчальних закладах України.

«Підручник розрахований на 17 уроків, тобто на семестр. Для дітей 6-8 класів, ми намагалися викласти інформацію доступно і зрозуміло. А ще нові школи, які долучились до проекту, отримали унікальну можливість потоваришувати з американськими школами - побратимами. Кожна українська школа, яка бере участь у проекті, матиме свого побратима у Сполучених Штатах. Зараз наші американські колеги з Альянсу збереження енергії підшукують школи, і наші діти будуть спілкуватися, товаришувати, ділитись досвідом зі своїми однолітками зі США. Кращі учні зможуть поїхати в Америку», – зазначила автор підручника з основ теплозбереження Кадрія Сафіуліна.

«Я думаю, дуже важливо, що сьогодні про питання енергозбереження говорять саме діти, які потім будуть звертати на це увагу дорослих, зокрема своїх батьків. Ми дуже вдячні нашим партнерам за те, що вони обрали саме Львів і розпочали тут такі хорошіі проекти в школах. Усі мають зрозуміти, що не обов’язково економити, потрібно просто ефективно споживати енергоресурси», - зазначила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.

Окрім львівських шкіл, основи теплозбереження викладатимуть у навчальних закладах Полтави, Хмельницька та Курахове (Донецька область). Таким чином, в рамках і за підтримки проекту «Реформа міського теплозабезпечення в Україні» у навчальному 2010-2011 роках програма «Енергоефективні школи» впроваджуватиметься у 24 школах 8 міст України.

Переможцем пілотної програми «Енергоефективні школи» стала львівська школа «Надія». У пілотному проекті брало участь 12 шкіл зі Львова, Євпаторії, Луцька, Вінниці та Краматорська.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ