Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У День танкіста Президент Петро Порошенко відвідав родину Героя України

У День танкіста Президент Петро Порошенко відвідав родину Героя Украіни, танкіста Євгена Межевікіна та привітав їх з новосіллям. Про це повідомило офіційне інтернет-представництво Президента України.

Євген та Валерія Межевікіни виховують двох дітей - доньку Вероніку, 2009 року народження, і сина Андрія, 2011 року народження.

Президент привітав родину з новосіллям та оглянув їх нову квартиру.

Глава держави поспілкувався з родиною та поцікавився планами дітей на майбутнє. Син героя Андрій розповів Президенту, що так само як і батько хоче бути танкістом.

Петро Порошенко зауважив, що сьогодні приїхав в гості на запрошення голови родини. «Євген найкраще в Україні вміє водити танк. Ми знаємо яке сьогодні в Україні свято - День танкіста. А тато ваш - найкращий в Україні танкіст. Не лише найкращий танкіст, а ще й Герой України», - зазначив Президент.

Він нагадав, що у березні 2014 року Євген Межевікін командував танковою ротою, а вже сьогодні він є заступником командира 1-ї окремої танкової бригади. «Так найкращі воїни і найкращі українські танкісти стають високими воєнними начальниками», - додав Президент.

Глава держави привітав Євгена Межевікіна та всіх військовослужбовців-танкістів зі святом.

«Вся Україна знає, що з вашим татом пов'язані всі найбільш напружені місця, де відбувались бойові дії 2014-2015 роках і відбуваються зараз. Це не просто Донецький аеропорт, де ваш тато врятував десятки життів, евакуйовував поранених. Це і Піски, Тоненьке, Водяне - ті місця, які сьогодні знає кожен українець», - підкреслив Петро Порошенко.

Герой України Євген Межевікін неодноразово виконував бойові завдання в зоні АТО. Зокрема, під час здійснення штурму н.п. Піскі влітку 2014 року, виконуючи обов'язки командира 4 батальйонної тактичної групи 93 окремої механізованої бригади, військовий отримав контузію і пошкодження внутрішніх органів. Незважаючи на поранення він продовжив управління підпорядкованими підрозділами та забезпечив успішне виконання бойових завдань.

Після лікування відразу повернувся в зону проведення АТО. Неодноразово під безперервними обстрілами противника, в складних умовах забезпечував підвезення боєприпасів та продовольства захисникам Донецького аеропорту, здійснив евакуацію підбитої БМП-2 з екіпажем зі злітно-посадкової смуги аеропорту. Під час артилерійського обстрілу противника в районі н.п. Тоненьке ризикуючи власним життям локалізував пожежу, що виникла на складі боєприпасів і врятував особовий склад та техніку. В жовтні 2014 року в районі н.п. Опитне з метою евакуації техніки та особового складу підрозділу однієї з аеромобільних бригад високомобільних десантних військ здійснив прорив смуги оборони противника та забезпечив евакуацію особового складу та двох БТР-80.

Євген Межевікін безпосередньо в зоні АТО організував допідготовку танкових екіпажів - здійснював їх підготовку та передавав особовому складу свій бойовий досвід з урахуванням особливостей та умов ведення бойових дій на сході держави. Під безпосереднім керівництвом офіцера та за його безпосередньої участі здійснювався ремонт та відновлення техніки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ