Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У Державіаслужбі і АМПУ проходять обшуки через мільйонні розкрадання

Співробітники СБУ та Нацполіції проводять обшуки в приміщеннях Державіаслужби і Адміністрації морських портів України. Про це своїй сторінці в Facebook написав заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк.

За його словами, у цих двох організаціях обшуки почалися зранку у вівторок.

"Всі ці два місяці уповноваженим антикорупційним підрозділом МІУ та уповноваженим підрозділом ДП "АМПУ", у якому нещодавно було проведено реорганізацію, виконувалась системна і кропітка робота, проводився аналіз існуючих матеріалів та збір інформації, передача їх до правоохоронних органів", - написав він.

Як написав Лавренюк, обшуки стосуються двох епізодів.

"Епізод І- обшук в приміщеннях Державіаслужби проводять співробітники Головного Управління захисту економіки СБ України по кримінальному провадженню порушеному по ч. 5 ст. 191 КК України, стосовно окремих службових осіб ДП "МА "Бориспіль", які за сприянням службових осіб Державіаслужби України, здійснили розтрату бюджетних коштів, виділених на закупівлю обладнання у сумі 4,3 млн. грн., які у подальшому, в порушення Розпорядження КМУ № 829-р від 11.09.2014, перерахували підприємству, підконтрольному резиденту РФ, з подальшим виведенням грошових коштів за межі України", - написав він.

За словами Лавренюка по другому епізоду працівники Департаменту захисту економіки Національної поліції проводять обшук у приміщеннях "АМПУ" "з метою документовання злочинної схеми по розкраданню коштів ДП "Адміністрація морських портів України", яку було організовано групою службових осіб державного підприємства.

"Ці посадові особи, шляхом зловживання службовим становищем, використовуючи підконтрольні їм підприємства, під час проведення днопоглиблюваних робіт у морських портах, привласнили багатомільйонні кошти державного підприємства. Та щодо неправомірних дій окремих посадових осіб ДП "АМПУ", які зловживаючи своїм службовим становищем, з корисливих мотивів, завдали шкоди, у вигляді несплати обов'язкових платежів під час здійснення судозаходів морських суден до Одеського морського порту", - написав Лавренюк.

"Точна сума збитків наразі встановлюється, проводяться відповідні експертизи", - написав він.

Лавренюк повідомив, що слідчі дії в обох випадках тривають.

"Одразу після оголошення та вручення підозр конкретним службовим особам ми зробимо прізвища наших "героїв" відомими", - написав він.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ