Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Держдепартаменті США чекають на реформи і після відставки Абромавичуса

Речник Державного департаменту США Джон Кірбі заявив, що у Вашингтоні очікують на продовження реформ в Україні попри відставку міністра економіки Айвараса Абромавичуса.

"Ми бачили повідомлення про відставку Айвараса Абромавічуса. Важливо зазначити, він здійснив важливі реформи для України. Він та його команда були успішні у здійсненні важких, але потрібних для України реформ, спрямованих на стабілізацію економіки, викорінення корупції та відповідності України вимогам програми кредитування МВФ. Ми сподіваємося, що після його відставки, ці зусилля будуть продовжені", - цитує пана Кірбі "Голос Америки".

"Важливо щоб українські лідери подолали розбіжності, залишили у минулому свої особисті інтереси, які гальмували країну протягом десятиліть, і продовжували ці реформи. Лише роблячи це, вони можуть розраховувати на подальшу підтримку Сполучених Штатів", - додав представник Держдепартаменту.

Міністр економічного розвитку Айварас Абромавичус оголосив про наміри піти у відставку в середу. Такий крок він пояснив, зокрема, блокуванням реформ у його відомстві та лобіюванням кандидатур на посади голів держпідприємств зі сторони одного з керівник пропрезидентської фракції Ігоря Кононенка. Останній звинувачення проти себе відкидає.

ВВС Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ