Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

У Держдумі хочуть підготувати новий договір про стратегічне партнерство Росії і України

Державна дума Росії готова до розробки нового російсько-українського договору про стратегічне партнерство.Про це Укрінформ повідомив голова комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків із співвітчизниками Леонід Слуцький.

«Ми в Держдумі висловлюємо підтримку конструктивним силам в Україні. Ми готові, в першу чергу, в парламентській площині надати експертну і консультативну допомогу за оцінкою наслідків можливої євроінтеграції, а також обговорювати і готувати новий російсько-український договір про стратегічне партнерство, про яке заявив Віктор Янукович», - сказав Слуцький.

За його словами, підготовка до саміту «Східного партнерства» 28-29 листопада проходила під «безпрецедентно високим тиском Заходу на Україну». Зокрема, Слуцький відзначив факт публікації на сайті Білого дому США петиції із закликом до введення санкцій стосовно керівництва України після рішення призупинити підготовку до підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

«Така бурхлива реакція на рішення президента України свідчить про те, що процеси так званого «Східного партнерства» є не що інше, як надбудова проти, як висловлювалася екс-держсекретар США Клінтон, «ресовєтизації», тобто в розумінні Вашингтона, проекту з євразійської інтеграції», - відзначив він.

Як вважає російський парламентар, європейська або євразійська інтеграція є суверенним правом вибору Києва. Слуцький упевнений, що євразійський і європейський вектор не суперечать один іншому. Він навів у приклад Вірменію, яка, за його словами, не відмовляється від євроспівробітництва, але вибирає членство в Митному союзі

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ