Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Держприкордонслужбі прокоментували заяву про факти корупції на адмінмежі з Кримом

Держприкордонслужба вивчить заяву Кримської правозахисної організації щодо випадків корупції на адмінмежі між Херсонською областю та анексованим Росією Кримом.

"Державна прикордонна служба України взяла до уваги заяву Кримської правозахисної організації, щодо випадків вимагання неправомірної вигоди за перевезення товарів від громадян, які перетинають адміністративну межу між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією АР Крим", - говориться в повідомленні Держприкордонслужби.

Також у відомстві заявили, що  по даному факту буде здійснена відповідна перевірка та вжиті всі необхідні заходи аби запобігати таким вчинкам.

Нагадаємо,  Кримська правозахисна група повідомила про нові корупційні схемина адмінкордоні з Кримом, пов’язані із забороною на постачання українських товарів на півострів. Так, за даними правозахисників, хабар прикордонникам може складати від 400 до 600 доларів

Раніше НВ повідомляло, що з 17 січня Україна офіційно припинила товарообіг з окупованим Росією Кримом. Згідно з постановою Кабінету міністрів №1035 від 16 грудня 2015 року, будь-яка особа може перевозити на окуповану територію товари, еквівалент яких не повинен перевищувати 10 тисяч гривень та сумарна вага 50 кг на одну людину.

У документі враховано виняток - завезення гуманітарної допомоги, що надається міжнародними гуманітарними організаціями.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ