Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Deutsche Bank не радять інвесторам вкладатись у bitcoin

Deutsche Bank приєднався до тих, хто не радить розглядати криптовалюту bitcoin в якості вигідної інвестиції, - Дзеркало тижня.

Зокрема, головний стратег німецького банку Улріх Штефан зізнався, що він би не рекомендував таке капіталовкладення щоденним інвесторам.

Про це пише Reuters, додаючи, що Штефан пояснив свою позицію тим, що коливання курсу bitcoin надто велике, а регуляції надто мало. При цьому, він вказав на те, що німецькі інвестори не дуже охоче вкладають гроші в цінні папери, але генерують шум навколо криптовалюти.

Видання нагадує, що вартість bitcoin пробила позначку у 8 тисяч доларів у минулі вихідні. Сьогодні криптовалюту продавали за 8216 доларів. Експерти ж очікують, що вона може подорожчати до 10 тисяч.

Неймовірне зростання в ціні уразливої криптовалюти викликало численні застереження про мильну бульбашку, а міжнародні інвестори здебільшого тримаються подалі від bitcoin.

Дрібні ж інвестори, а також деякі хеджові фонди, все більше вкладають гроші у віртуальну валюту, попри те, що виконавчий директор JPMorgan Chase & Co Джемі Даймон назвав її "шахрайством".

Також керівник UBS Алекс Вебер закликав до обережності з інвестуванням у bitcoin. Однак зауважив, що технології, які лежать в основі криптовалюти, мають великий потенціал. Центральний банк Швеції тим часом, став однією з організацій, яка вбачає потенціал у інвестуванні в електронні валюти.

"E-krona має потенціал для вирішення проблем, які можуть виникнути на платіжному ринку у майбутньому через скорочення використання готівки", - повідомили у Riksbank.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ