Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У деяких районах і містах Львівщини бюджетникам не виплатили вчасно зарплату

Учора, 29 листопада, віце-прем’єр-міністр-Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко провів селекторну нараду з представниками органів центральної виконавчої влади, головами обласних державних адміністрацій з питання виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

За інформацією голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка, у Львівській області відсутня протермінована заборгованість з виплати заробітної плати працівникам бюджетної сфери. Станом на 29 листопада лише у деяких районах і містах намітилася тенденція порушення встановлених графіків виплати заробітної плати. Зазначені виплати будуть погашені у найближчі півтора тижні.

Водночас, голова обласної державної адміністрації зазначив, що для здійснення дострокової виплати заробітної плати за другу половину грудня (термін виплати 1-7 січня 2013 року) області необхідні додаткові кошти в сумі 140 млн грн. З цього приводу Михайло Костюк звернувся до Сергія Тігіпка та заступника Міністра фінансів України Сергія Рибака з проханням виділити Львівській області додатковий фінансовий ресурс для проведення дострокової виплати заробітної плати працівникам бюджетних установ.

За підсумками селекторної наради голова облдержадміністрації дав доручення здійснювати жорсткий контроль за цільовим ефективним використанням бюджетних коштів.

«Зарплати лікарів, вчителів, інших працівників бюджетних установ – це захищені видатки, які мають здійснюватись у будь-якому разі. Усі необхідні для цього кошти будуть перераховані місцевим бюджетам», – зазначив Сергій Тігіпко. Віце-прем’єр-міністр запевнив, що усі виплати бюджетникам будуть здійснені до нового року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ