Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У ДМС розповіли, скільки закордонних паспортів оформили з початку року

З початку цього року було оформлено 2 290 595 паспортів громадянина України для виїзду за кордон. Про це УНН у відповідь на інформаційний запит повідомили у Державній міграційній службі.

"З початку цього року станом на 15.08.2017 оформлено 2 290 595 паспортів громадянина України для виїзду за кордон, що в розрахунку на один робочий день становить 14971 паспорт", - йдеться у відповіді на запит.

У ДМС при цьому зазначили, що за цей період в оформленні закордонного паспорту було відмовлено у 578 випадках.

Також у міграційній службі нагадали, що останнім часом значно зріс попит на закордонні паспорти.

"У зв’язку з тим, що з 11.06.2017 громадяни України отримали право на безвізові поїздки до країн ЄС та деяких окремих членів Шенгенської зони, попит на паспорти громадянина України для виїзду за кордон значно зріс, що у свою чергу призвело до тимчасових затримок у їх виготовленні", - зазначили у перс-службі.

Разом з тим у ДМС наголосили, що здійснюють усі можливі заходи для забезпечення дотримання законодавством строків розгляду заяв-анкет про оформлення закордонних паспортів, перевірок та передачі даних до Державного центру персоналізації документів (ДЦПД), який діє в складі ДП "Поліграфкомбінат "Україна" для виготовлення паспортів і доставки їх до територіальних підрозділів ДМС.

Статистичними даними щодо фактичних строків виготовлення закордонних паспортів у ДМС не володіють, оскільки процедура виготовлення документів здійснюється ДЦПД.

УНН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ