Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Дніпрі назбирали вантажівку забороненої реклами перевезень до Криму

Комунальники Дніпра назбирали й вивезли вантажівку забороненої в місті реклами пасажирських автобусних перевезень до Криму, повідомили в управлінні реклами й торгівлі Дніпропетровської міської ради.

За даними управління, частину оголошень зібрали завдяки повідомленням небайдужих жителів міста, вони інформували про наявність зовнішньої реклами, зокрема, в соціальних мережах.

Паперову рекламу перевезень до Криму у Дніпрі волонтери й комунальники збирають і вивозять на смітник. А рекламні оголошення, наклеєні на водонепроникні поверхні, банери тощо з ініціативи волонтерів збирають для українських бійців на Донбасі для облаштування бліндажів.

На початку літа у Дніпрі волонтери оголосили акцію «очищення міста від кримського спаму»: небайдужі жителі зривали оголошення про поїздки, аби «жодна копійка, зароблена українцями на відпочинок, не дісталась окупаційній владі».

27 липня депутати міської ради Дніпра вирішили офіційно заборонити рекламу пасажирських перевезень до окупованого Криму на території міста. За інформацією мерії, ініціативу заборони висловили громадські активісти, які зібрали підписи під електронною петицією – зверненням до мера.

Але, попри це, у Дніпрі оголошеннями з рекламою перевезень до Криму, Донецька, Росії наразі рябіють вулиці міста, при цьому найчастіше зовнішня реклама розташована в заборонених місцях – на стовпах та будинках. Схожа ситуація у Кривому Розі та Кам’янському (колишньому Дніпродзержинську). 29 липня депутати міської ради Кам’янського заборонили поширення в місті реклами перевезень до Москви та інших міст Росії.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ