Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

У Донецькій області заборони ввіз зброї

Згідно з розпорядженням голови Донецької військово-цивільної адміністрації на території області до завершення антитерористичної операції заборонено полювання на всі види мисливських тварин. Тому, аби захистити людей від злочинів, пов’язаних з використанням вогнепальної зброї, за розпорядженням очільника поліції Донеччини В’ячеслава Аброськіна до території області забороняється ввезення зброї, навіть якщо є дозвіл на її володіння. Про це повідомив Відділ комунікації поліції Донецької області.

На Донеччині почастішали випадки перевезення вогнепальної зброї через блокпости, при цьому у багатьох випадках власники, наражаючи оточуючих на небезпеку, не дотримуються правил поводження із зареєстрованою вогнепальною зброєю, що регулюються наказом МВС №622 зі змінами, внесеними згідно з Наказом Міністерства внутрішніх справ N 749 від 07.08.2013.

"У той час, коли полювання на Донеччині заборонено, питання, навіщо люди везуть зброю через блокпости, залишається відкритим. Тому мною було прийнято рішення при виявленні у людей на блокпостах вогнепальної зброї просити їх на час здавати зброю до відділень поліції. У разі, якщо людина буде відмовлятися, заборонити подальший в’їзд. В зоні проведення АТО ми не можемо дозволити собі таку розкіш, аби люди розгулювали вулицями зі зброєю", - наголосив генерал Аброськін.

У зв’язку з цим поліція Донецької області закликає людей не провозити такі предмети, а громадян, які все ж таки вирішили проїхати через блокпост зі зброєю, самостійно здавати її до відділень поліції настільки, скільки перебуватимуть на території Донеччини.

Правоохоронці закликають громадян з порозумінням ставитися до таких посилених заходів безпеки, не перешкоджати поліції та не наражати мешканців регіону на небезпеку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ