Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

У Донецьку закрився легендарний "Норд"

А тим часом антифашисти в Донецьку завдали чергового нищівного удару по бандерівцях. Закрився легендарний донецький завод "Норд", що випускав холодильники. Захарченко може малювати ще одну зірочку на фюзеляжі. Цікаво, як швидко поріжуть на метал?

Про це на Фейсбук написав Денис Казанський.

"Найбільший український виробник холодильної техніки ПАТ «Норд», виробничі потужності якого розташовані в окупованому Донецьку, повністю зупиняє свою роботу і консервує виробництво. Про це йдеться у повідомленні наглядової ради «Норд».

Відповідне рішення було прийнято ще 11 липня у зв'язку з неможливістю вести виробничу діяльність в умовах, що склалися.

«В умовах, коли ПАТ" Норд "не тільки не контролює, але навіть не може передбачити визначальні для нормального функціонування чинники, виробнича діяльність неможлива; єдиним раціональним фактором є консервація основних засобів на виробничому майданчику в Донецьку», - йдеться в повідомленні.

Збори акціонерів 22 квітня визначили, що продовжувати виробничу діяльність буде можливо тільки в разі забезпечення її безперебійності, що в значній мірі залежить від оперативного виконання логістичних процесів з ввезення матеріалів і вивезення готової продукції, а також в разі рентабельної діяльності і виконання прийнятого плану на травень, червень і липень. Однак за результатами травня й червня збиток від госпдіяльності становив 7,83 млн грн, проблеми з логістикою не були вирішені, що не дозволило вести регулярне і планово-прогнозовану роботу з випуску складної побутової техніки. У 2015 році "Норд" випустив 162,781 тис. холодильників і морозильників і реалізувало 162,827 тис., що відповідно на 52,1% і 52,3% менше аналогічних показників 2014 року.

У зв'язку з цим наглядова рада визнала виконання завдань зборів акціонерів з боку правління незадовільним і прийняла рішення про припинення діяльності, консервації основних засобів і організації збереження оборотних коштів.

ПАТ "Норд" належить колишньому народному депутату від Партії регіонів Валентину Ландику, а також його сину Андрію Ландику. У 2013 році Ландики активно виступали проти підписання асоціації з ЄС і змушували співробітників свого підприємства виходити на мітинги Партії регіонів на підтримку вступу України в Митний союз, так як завод насамперед працював на російський ринок", - пише Четверта влада.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ