Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Кримінал

У Дрогобичі посадовець привласнив 146 тис. бюджетних коштів, що мали піти на художню школу для дітей

У Дрогобичі посадовець привласнив та розтратив бюджетні кошти, що належали відділу культури та мистецтв Дрогобицької міської ради на суму понад 146 тис. грн. Про це сьогодні, 31 липня, повідомила прес-служба ВЗГ ГУМВС України у Львівській області.

Зловмисник – службова та юридична особа– директор одного з ТзОВ. До його компетенції входили організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції. 

Уклавши договір з відділом культури Дрогобицької міської ради, «відповідальний» директор завідомо завищив відомості щодо фактично виконаних обсягів роботи.  Директору були  повірені бюджетні кошти, виділені для здійснення реконструкції та добудови Дрогобицької дитячої художньої школи для створення культурно-мистецького комплексу.

Після фактичного отримання коштів з корисливих мотивів, використавши своє службове становище, чоловік привласнив та розтратив бюджетні кошти, що належали відділу культури та мистецтв Дрогобицької міської ради.

Всупереч інтересам юридичної особи, він склав та підписав від свого імені низку офіційних неправдивих документів, зокрема - довідку про вартість виконаних робіт, акт приймання виконаних підрядних робіт, вартість виконаних робіт, вказавши у документах неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт.

Своїми умисними протиправними діями він вчинив злочин, передбачений ч.4 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення та розтрата чужого майна у великих розмірах). 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ