Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

У ДСНС розглядають три версії пожежі на сміттєзвалищі у Великих Грибовичах

У ДСНС розглядають три версії виникнення пожежі на сміттєзвалищі у Великих Грибовичах, що біля Львова. Про це в коментарі для Гал-інфо повідомив Віталій Туровцев, речник ГУ ДСНС у Львівській області.

За його словами, версії такі: самозаймання через високу температуру повітря, підпал, а також - необережне поводження із вогнем.

Водночас, як повідомив голова громадської ради при Жовківській РДА Андрій Вненкевич, мешканці дуже стривожені, вони обурені через бездіяльність влади.

"Є різні дискусії серед людей. Деякі хочуть сміттєпереробний завод, інші вимагають прибрати усе сміття із їхнього села", - зазначив Андрій Вненкевич.

"Процес гасіння сміттєзвалища - це дуже складний процесом. Станом на тепер пожежа ліквідована, але подекуди видно ще дим", - розповів чоловік.

"Люди від вчорашнього дня, протягом ночі та сьогодні вранці перекривають дорогу сміттєвозам, які везуть сміття зі Львова. Станом на 10:00 у пікеті брало участь близько 30 людей", - додав Андрій Вненкевич.

Як повідомляло Гал-інфо, пожежа на Грибовицькому сміттєзвалищі спалахнула 28 травня ввечері.

Додамо, що під час прес-конференції 11 травня  заступниця голови Львівської ОДА Ірина Гримак повідомила, що є інвестор, який зголосився збудувати в Великих  Грибовичах сучасний полігон ТПВ  (твердих побутових відходів).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ